Διαθλαστικές
επεμβάσεις με laser

Ξεχάστε γυαλιά και φακούς επαφής. Διορθώστε μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό.

Τι είναι η διαθλαστική χειρουργική
(refractive surgery):

Με τον όρο διαθλαστική χειρουργική (refractive surgery) στην πραγματικότητα εννοούμε το σύνολο όλων των χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών που εφαρμόζονται καθημερινά σε χιλιάδες ανθρώπους για την διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός). Στις συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις ο στόχος είναι η ρύθμιση της εστίασης του οφθαλμού, ώστε ο ασθενής να βλέπει καθαρά χωρίς να χρειάζεται γυαλιά ή φακούς επαφής.

Οι χειρουργικές μέθοδοι είναι αρκετές και μέσα από έναν εμπεριστατωμένο και αναλυτικό προεγχειρητικό έλεγχο προκύπτει η καταλληλότερη για κάθε υποψήφιο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες, όπως η διαθλαστική κατάσταση των ματιών, η ηλικία του υποψηφίου, οι καθημερινές δραστηριότητες του ασθενή. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος των διαθλαστικών χειρουργών, καθώς σήμερα υπάρχουν προηγμένα συστήματα που χαρίζουν ασφάλεια, ταχύτητα και υψηλή αξιοπιστία μετεγχειρητικού αποτελέσματος.

Τι είναι η διάθλαση (refraction);

Με τον όρο διάθλαση (refraction) εννοούμε το οπτικό φαινόμενο στο οποίο γίνεται αλλαγή της διεύθυνσης της τροχιάς του φωτός, όταν εκείνο περνά ένα διαφανές υλικό σε ένα άλλο. Μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα της διάθλασης (refraction) αν φανταστούμε το ανθρώπινο μάτι σαν μια φωτογραφική μηχανή. Ουσιαστικά στο πρόσθιο τμήμα του οφθαλμού ο κερατοειδής, η ίριδα και ο φακός αποτελούν το σύστημα εστίασης, ενώ ο αμφιβληστροειδής χιτώνας στον οπίσθιο πόλο είναι το φωτοευαίσθητο φιλμ αποτύπωσης των οπτικών πληροφοριών (είδωλα).

Τι είναι οι διαθλαστικές επεμβάσεις με laser (laser refractive procedures);

Οι διαθλαστικές επεμβάσεις με laser (laser refractive procedures) είναι οι περισσότερο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις για την διόρθωση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), χαρίζοντας εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα.

Η φιλοσοφία των διαθλαστικών επεμβάσεων με laser (laser refractive procedures) βασίζεται στο γεγονός ότι η σχηματική μεταβολή και η αλλαγή της καμπυλότητας του κερατοειδούς είναι σε θέση να μεταβάλλει την διαθλαστική δύναμη – κατάσταση του οφθαλμού. Έτσι τα διαθλαστικά σφάλματα εξαλείφονται και οι υποψήφιοι δεν χρειάζονται γυαλιά ή φακούς επαφής. Η αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς συμβαίνει με τεχνολογία excimer laser, με το φαινόμενο της εξάχνωσης ιστού. Αυτό επηρεάζει τη διάθλαση κι έτσι οι ακτίνες φωτός εστιάζονται όπως πρέπει στον αμφιβληστροειδή.

Οφθαλμολογικές
Παθήσεις

Μάθετε τα πάντα για τις σημαντικότερες οφθαλμικές παθήσεις και καταστάσεις. Το πλήρως αναβαθμισμένο οφθαλμιατρείο μας συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Προτεραιότητά μας τα δικά σας μάτια.

Διαθλαστικές
επεμβάσεις με laser

Απαλλαγείτε οριστικά από γυαλιά και φακούς επαφής. Οι διαθλαστικές επεμβάσεις με laser (laser refractive procedures) είναι οι περισσότερο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις για την διόρθωση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), χαρίζοντας εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα.