Μέθοδος Femto LASIK

Επέμβαση χωρίς κανένα νυστέρι ή μαχαιρίδιο (all laser)

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος Femto LASIK;

Η μέθοδος Femto LASIK (Femto Laser in Situ Keratomileusis) γνωστή και ως ενδοστρωματική κερατοσμίλευση με εφαρμογή τεχνολογίας femtosecond laser χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser για τη διόρθωση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός).

Η τεχνική Femto LASIK (Femto Laser in Situ Keratomileusis) αντικατέστησε στην πραγματικότητα το παραδοσιακό – κλασικό LASIK, όπου οι χειρουργοί χρησιμοποιούσαν μηχανικό μικροκερατόμο (κερατόμο) με λεπίδα ή νυστέρι, χαρίζοντας τεράστια επίπεδα ασφάλειας, ακρίβειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας, ακριβώς επειδή εδώ οι τομές γίνονται μόνο με laser (all laser επέμβαση).

Ποια είναι τα βήματα της μεθόδου Femto LASIK σε διαθλαστική επέμβαση με laser;

Στην μέθοδο Femto LASIK δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser (και όχι με νυστέρι ή μαχαιρίδιο, όπως στο παραδοσιακό LASIK) ένας στρωματικός κρημνός (corneal flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς (σαν φλούδα – μεμβράνη),  ο οποίος παραμένει συνδεμένος με τον υπόλοιπο κερατοειδή με έναν ειδικό μίσχο (hinge), σαν μεντεσές. O κερατοειδικός κρημνός (flap) ανασηκώνεται με ένα χειρουργικό εργαλείο κι έπειτα στο στρώμα κερατοειδούς εφαρμόζεται excimer laser (laser εξάχνωσης) για να επιτευχθεί η σμίλευση (αναδιαμόρφωση σχήματος του κερατοειδούς). Στην συνέχεια ο κρημνός (flap) επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται.

Ακριβώς επειδή στην μέθοδο Femto LASIK χρησιμοποιούνται 2 lasers (femtosecond laser και excimer laser) η τεχνική είναι διαδεδομένη και ως all laser LASIK (όλες οι ενέργειες γίνονται με laser εξυψώνοντας το θέμα της διεγχειρητικής ασφάλειας).

Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μεθόδου Femto LASIK;

Σήμερα, εκατομμύρια διαθλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με την μέθοδο Femto LASIK και την χρήση femtosecond laser. Η εμφάνιση της μεθόδου Femto LASIK αποτέλεσε αντικειμενικά την επανάσταση στον τομέα του laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μεθόδου Femto LASIK είναι:

arrow-dark

ακριβής πρόβλεψη του πάχους και του σχήματος του κερατοειδικού κρημνού (corneal flap)

arrow-dark

υπέρτατη ασφάλεια και άνεση με εντυπωσιακή ελαχιστοποίηση διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών, αφού εδώ δεν γίνεται χρήση λεπίδας ή νυστεριού, όπως στο παραδοσιακό LASIK με την εφαρμογή μηχανικού μικροκερατόμου

arrow-dark

άμεση αποκατάσταση της όρασης και ταχύτατη επαναφορά του υποψηφίου στις καθημερινές του ενασχολήσεις και δραστηριότητες

arrow-dark

υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη πρόβλεψη του διαθλαστικού αποτελέσματος

arrow-dark

μεγάλη αποτελεσματικότητα ακόμα και σε δύσκολα περιστατικά (μεγάλες διοπτρίες, υψηλή υπερμετρωπία, ανώμαλοι αστιγματισμοί)

arrow-dark

ελαχιστοποίηση συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας μετεγχειρητικά

Οφθαλμολογικές
Παθήσεις

Μάθετε τα πάντα για τις σημαντικότερες οφθαλμικές παθήσεις και καταστάσεις. Το πλήρως αναβαθμισμένο οφθαλμιατρείο μας συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Προτεραιότητά μας τα δικά σας μάτια.

Διαθλαστικές
επεμβάσεις με laser

Απαλλαγείτε οριστικά από γυαλιά και φακούς επαφής. Οι διαθλαστικές επεμβάσεις με laser (laser refractive procedures) είναι οι περισσότερο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις για την διόρθωση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), χαρίζοντας εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα.